Marknadsboom inom privatlån

Marknadsboom inom privatlån

Att marknaden boomar när det kommer till privatlån och lån överlag är ingen hemlighet för något. Nästan varannan reklam man hör på radion idag har något med lån att göra. Framgången för Bynk och andra långivare har inte heller undkommit någon. Varannan skylt man ser längs med vägarna har något med lån att göra eller är självaste Bynk:s reklamposter.

Att marknaden undergår en ”lånrevolution” är alltså ingen hemlighet för någon och de flesta känner till de rekordnivåer svenskar idag lånar på. Det finns många anledningar till detta där den överlägset största är trenden att köpa saker på kredit—vilket medför en massa fördelar i sig, men också en massa nackdelar som få väljer att prata om.

Att köpa saker på kredit

Det kan kännas smart och smidigt att köpa saker, som en drömresa eller den väskan man väldigt länge velat köpa, på kredit. Att erhålla något och därefter delbetala det kan kännas väldigt smidigt och smart, och det är det i sig. Men det kan också medföra många nackdelar som är värda att ta hänsyn till.

Är det smidigare att köpa en 20,000 kr resa för hela familjen på kredit? Ja! Du slipper således lägga alla besparingar på resan men behöver inte heller spara i flera månader för att finansiera resan (vilket i sig kan vara svårt). Istället är det smidigare att köpa hela resan och därefter betala av den under årets gång (vilket är betydligt enklare).

Men man ska inte blint köpa resor på kredit utan planering. Först och främst är det viktigt att jämföra privatlån innan man väljer en långivare att ansöka om en kredit hos. Använder man en kredit man erhållit från en kreditgivare som har höga räntor kan det innebära en kostnad man inte räknat med för resan—och i slutändan kan resan kosta mycket mer än man räknat med.

Att jämföra kreditlån och privatlån innan man ansöker är alltså A och O. Det kan innebära billiga och kostnadseffektiva krediter eller dyra och kostnadsineffektiva krediter.

Hur jämför man privatlån idag?

Det finns många sätt att jämföra privatlån och kreditgivare idag. Det smidigaste är att helt enkelt göra det på Internet med hjälp av så kallade jämförelsesajter, där hela avsikten är att hjälpa konsumenter hitta de bästa lånen för just deras behov.

Med sådana sidor kan du jämföra allt ifrån lånevillkor och låneförmåner till vilket lån som bäst hade passat den konsumtion du önskar använda den till.

Idag finns det lån som verkligen är anpassade för reseköp, till exempel, medan andra krediter är bättre anpassade för bilköp. Att jämföra detta och välja den kreditgivare som passar ens egna situation bäst kan alltså göra väldigt mycket för en rent ekonomiskt.

Ett annat sätt att jämföra privatlån är att helt enkelt höra med andra långivare som finns på marknaden och fråga dem om de kan matcha de villkor man fått från en annan långivare. Många långivare här väljer att förhandla med en och försöka erbjuda ett lån med lånevillkor som matchar de lånevillkor man fått någon annanstans.

Oavsett hur man går till väga så är det väldigt viktigt att göra sitt bästa för att säkra det bästa lånet för en själv—då det kan vara skillnaden mellan en dyr kredit och en billig kredit.