Vilket CBD olja ska jag välja?

CBD olja dosering

Marknaden för alternativa kosttillskott, alternativa läkemedel och alternativ hälsa exploderar världen över. Varje år dyker det upp nya kosttillskott och andra intag som har för avsikt att hjälpa en på sätt som tidigare kosttillskott aldrig kunnat göra tidigare.

Ett exempel är de olika dieterna som hela tiden dyker upp och ersätter varandra. ISO-dieten, att bli vegan, carnivore dieten, m.m. Även dessa anses falla under kategorin ”hälsa” och är en del av ett större pussel där nya trender och nya kosttillskott hela tiden dyker upp och som avser hjälpa den som intar dem på olika sätt och vis.

Det senaste exemplet är CBD olja. För information om vad CBD olja är exakt, och vem oljan kan vara bra för, klicka här. Detta inlägg kommer hoppa rakt in i ämnet och hoppa över all introduktion—så läs den länkade artikeln för att lära dig lite mer om CBD och vem CBD kan vara bra för.

Vilket CBD bör man välja?

CBD är ett ämne. Det finns alltså inte olika typer utav CBD. På samma vis som kolhydrat är en kolhydrat, så är CBD, ja, CBD. Olika oljor späder CBD:t ut på olika sätt, dock. Denna process medför inga ändringar på CBD:t utan den enda skillnaden är således smaken och hur flytande ämnet till slut blir.

Olika tillverkare späder ut CBD:t på olika sätt—så man inte intar 100% CBD utan istället intar man några droppar och får därefter i sig en OK mängd CBD utan att ta in allt för mycket.

Oljorna med störst koncentrat CBD brukar vara på 20-30 % CBD. Resten brukar vara olivolja eller hampaolja.

Det andrahandsoljan gör är att ändra på smaken och sättet oljan flyter på. Inget annat. Så allt blir i slutändan en smaksak.

Vilken olja bör jag välja? Helt upp smakkörtlarna! En smart sak är att prova sig fram och se vilken olja som passar just en själv bäst.

Dock är det viktigt att välja rätt mängd CBD i oljorna. Hur man vet hur många procent CBD ens flaska bör innehålla följer nedan!

Välj rätt mängd CBD i flaskan

Man kan inte överdosera på CBD. Man bör således inte vara rädd för att välja ”fel”. Dock bör man naturligtvis inte inta för mycket CBD då för mycket utav allt inte är bra.

Bieffekterna för allt för mycket CBD är att man helt enkelt känner sig lite tröttare än vanligt och ”segare” än vanligt. Detta avtar med tiden när oljan tappar sin effekt och snart känner man inte den generella tröttheten längre.

Börja därför alltid med att prova dig fram. Mängden CBD skiljer sig från person till person och det som funkar för en person kan nödvändigtvis inte vara effektivt för en själv. Man bör därför alltid börja litet och prova sig fram, tills det att man känner den effekt man söker utav oljan.

Börja därför med en 6 % CBD flaska. Inta 2-3 droppar. Känner man inte effekten kan man öka doseringen och inta 5-6 droppar. Uteblir effekt fortfarande kan man prova 10 eller 15 % flaskan nästa gång. 2-3 droppar. Vid utebliven effekt, 5-6 droppar. Fungerar inte det heller kan man slutligen prova 20-30 % flaskorna och se om man känner en effekt där.

Oftast känner man en effekt nästan omgående och en ökad dosering ur samma flaska kan stärka effekten. Man behöver inte alltid prova en högre procenthalt CBD—dock kan man göra detta om man inte känner den effekt man söker med den procenthalt CBD man har.

Så allt handlar om att prova sig fram och känna efter vad som funkar för en själv. Vi är alla olika och det som funkar för någon behöver inte nödvändigtvis funka för alla. Därför bör man prova sig fram och snart kommer man veta exakt vilken dosering, och vilken halt CBD som fungerar för en själv bäst.